Столична община: Парковете продължават да са затворени

11:28, 25 апр 20 / София 25 2568 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Продължава забраната за събиране на хора на едно място и за разходки в парковете и градските градини в София във връзка с противоепидемичните мерки съгласно заповедта на министъра на здравеопазването, съобщиха от Столична община.

До броени дни: ще позволят разходки в паркове на родители и деца в София

Продължава и недопускането на граждани на територията на природен парк „Витоша“. Засилен контрол и проверките за спазването на физическа дистанция се извършват от екипите на Столична дирекция на вътрешните работи и общинска полиция. Те ще продължат и в почивните дни.

Столичната община подготвя строга организация при препоръка от страна на Националния оперативен щаб за отваряне на големите паркове за малките деца и родителите им.

Над 1100 са фалшивите декларации за излизане от София, следват санкции

„Това изисква сериозен човешки ресурс и подготовка. Нашата задача е да сме готови с организацията за поетапно допускане на хората в парковете. Необходими са ясни правила за разходка на малките деца в определени часове, еднопосочност по големите алеи, за да няма засичане и струпване на хора, без използване на площадките за спорт и игра, както и на пейките и т.н.“, обясняват от Столична община.

На 26 април, неделя, ще бъде направено обучение на екипите на Аварийната дирекция на Столична община, доброволци от общинското формирование и полицията за създаване на необходимата организация на терен. Забраната за разходки в паркове и градски градини продължава да е в сила за гражданите. По време на тренировката ще се проверят маршрутите, които са подготвени, с цел да не се допуска пресичане на потоците и нарушаване на нужната дистанция.

Борисов: Изобщо не сме минали пика

Във Facebook профила си столичният кмет Йорданка Фандъкова коментира защо се обмисля отваряне на парковете само за малките деца и техните родители. "Мотивите ни са, че за тях е най-трудно да спазват препоръката да стоят вкъщи и те не могат да излизат сами по друго време. Разходките по тротоари с малки деца не са удобни, нито са най-доброто за тяхното здраве. Трябва да осигурим достъп и на децата със заболявания и специални потребности, защото дългото затваряне вкъщи се преживява изключително тежко от много от тях", написа тя.

"Подготвяме различни варианти, които ще представим пред Националния оперативен щаб и министъра на здравеопазването. Всички те целят да има ясен ред, за да не допускаме нарушаване на дистанцията и събиране на хора. Изработваме и нужните табели и листовки", уточни още столичният кмет.  

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. #ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама