Медиите в Северна Корея разсеяха слуховете за здравето на Ким Чен Ун

08:52, 26 апр 20 / Свят 25 3044 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Държавното радио на Северна Корея в неделя сутрин обяви дейността на лидера на страната Ким Чен Ун, съобщава южнокорейската агенция Ronhap на фона на слухове, че лидерът е болен и дори починал, предава БГНЕС. 

Японски медии: Ким Чен Ун е в кома

Според агенцията радиостанцията е обявила, че "другарят Ким Чен Ун предаде благодарност на работниците и служителите, които от все сърце помогнаха за създаването на град Самджион". В каква форма е била предадена благодарността, не се уточнява.

Строежът на новия град Самджион беше тържествено завършен в края на миналата година, а лидерът на страната Ким Чен Ун лично присъства на церемонията. Освен това в събота Централната транспортна комисия съобщи, че в четвъртък лидерът на страната е получил поздравителна телеграма от ръководителя на Комунистическата партия Генадий Зюганов по случай годишнината от посещението на Ким Чен Ун в Русия.

Снимка: БГНЕС

Няма нови съобщения за участието на председателя на Държавния съвет на Северна Корея в публични събития или за пътуванията му из страната. Последната снимка на лидера се появи в съобщение от 12 април за проверка на полк на ВВС в западната част на страната.

Ким Чен Ун претърпял операция, Тръмп не вярва

След като южнокорейският Daily NK съобщи, че Ким Чен Ун е бил подложен на лечение след операция, свързана със сърдечно-съдовата система, слухове за опасност за здравето на лидера започнаха да се разпространяват в редица медии и социални мрежи.

Daily NK, както и редица други издания, като американския канал CNN и японското седмично списание „Sukang Gendai“, в своята информация се позовават на анонимни източници. Също в медиите, позовавайки се на публикации в социалните мрежи, започнаха да се разпространяват слухове за предполагаемата смърт на лидера на КНДР.

Агенцията Ronhap, позовавайки се на източници в правителството на Южна Корея, съобщи, че новината, че ръководителят на КНДР има сериозни здравословни проблеми, е невярна.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. #ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама