Нинова призова за оставката на Георги Гергов

12:39, 26 апр 20 / Политика 25 2353 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова в интервю за БНТ за оставката на Георги Гергов, който е лидер на пловдивските социалисти.

Нинова цитира писмо на Гергов, в което той поощрява действията на правителството, което е в разрез с политиката на БСП. 

"Г-н Георги Гергов твърди, че парламентът не трябва да се свиква, а министър-председателят трябва да се отчита на пресконференции. Неговите предложения влизат в сериозна конфронтация с решения на колективните органи на партията. Винаги сме държали на Kонституцията, на правовата държава, на взаимния контрол между властите. Гергов удря в същностни политики на БСП", смята Нинова. 

Гергов: Нинова управлява БСП, както си иска-добре, че свършва скоро

"Той не за пръв излиза и хвали правителството на Борисов, критикувайки същевременно БСП. Така става, когато получи 43 млн. лв. за дупката във Варна, така става, когато получи поредния кредит от банката за развитие. Искам да съм много ясна - след тази реакция в партията и всички нейни структури, на базата изпратено от него писмо, смятам, че ако му е останало и най-малко достойнство, трябва да се оттегли от партията", заяви Нинова. 

"Ще кажа и много ясно - политиката не е търговия. Винаги ще се противопоставям на опитите БСП да бъде използвана като параван за лични икономически интереси. БСП не се продава. Политика се прави с грижа за хората, а не с грижа за частния интерес. Смятам, че е време Гергов да избере в коя партия членува, ще се съобразява ли с колективните интереси на партията или ще гони само личния си интерес", категорична е Нинова. 



"Разбира се, че всеки има право на различно мнение. И последните четири години знаете какво се случва в БСП - всеки излиза, говори пред вас, пред медии това, което смята за правилно. Но с нюанса, че когато се съберат колективните органи на партията и вземат решение се гласува и оттам-нататък тези решения се спазват", заяви тя. 

Корнелия Нинова коментира, че след 9 май, когато изтича мандата на ръководството на БСП, то ще продължи да действа до прекия избор на нов лидер. Процедурата ще бъде отново задвижена след отмяна на извънредното положение.

Пред БНТ Георги Гергов заяви, че е член на БСП от 40 години и никой не може да му забрани да говори каквото мисли. Смята, че проблемът за БСП е спадащият рейтинг.

"Кога е било БСП 8,5%, колкото всички останали малки партии. Кой ни докара до това положение Георги Гергов или Корнелия Нинова. За да паднем толкова ниско, значи хората не ни припознават", каза той.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама