Бизнесът в Италия стартира отново на 4 май, училищата – от септември

15:18, 26 апр 20 / Свят 25 2539 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

Италия ще започне отново да отваря производствената си индустрия на 4 май като част от плановете за облекчаване на блокирането заради коронавируса, а училищата ще се отворят отново през септември, заяви премиерът Джузепе Конте.

„Ние работим в момента, за да позволим на 4 май да стартира отново голяма част от бизнеса - от производството до строителството“, заяви Конте пред италианския всекидневник „Ла Република“, предаде БГНЕС.

Баровете и ресторантите ще трябва да изчакат. По думите му мерките ще бъдат представени най-късно до началото на следващата седмица.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Италия беше първата европейска държава, силно засегната от новия коронавирус и първата, която наложи блокиране през март. Пътят й за възобновяване на икономиката се следи отблизо по света, тъй като други страни обмислят подобни стъпки.

Конте каза, че компаниите ще трябва да въведат строги мерки за безопасност, преди да им бъде позволено да отворят врати. Но той каза още, че някои предприятия, които се смятат за „стратегически“, ориентирани основно към износ, могат да стартират отново през следващата седмица, при условие, че имат разрешение от местните префекти.

Конте каза, че училищата ще се отворят отново през септември, като допълнителните проучвания показват, че рискът от заразяване е много висок. „Преподаването от разстояние работи добре“, каза той.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Децата в Испания излязоха днес по улиците за пръв път откакто бяха въведени строгите мерки на 14 март поради пандемията от коронавирус. Испанското правителство заяви миналата седмица, че деца до 14 години могат да играят навън по един час на ден, придружени от възрастен. Не им е позволено да се отдалечават на повече от един километър от местожителството си.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама