Удължават валидността на стикерите за платено паркиране в София

17:20, 26 апр 20 / София 25 2665 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

Центърът за градска мобилност има готовност през времето, в което зоната не е работила, да се удължи валидността на стикерите за локално паркиране в „синя“ и „зелена“ зона, както и на служебния абонамент. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова, предаде БГНЕС.

По думите й, това е логично, тъй като хората не ползват услугата, за която са платили. Ще бъде направено всичко необходимо, за да се удължи срока на валидност на стикерите.

Отварят парковете за деца и родители, но със строги правила

До 4 май зоните за платено почасово паркиране остават безплатни, като кметът ще настоява постепенно да се възстанови платеното паркиране в града. Първо ще бъде възстановена „синята“ зона, защото на много места в града се паркира на две и на три редици по време на карантината и няма свободни места за паркиране.

 

Снимка: БГНЕС

"С оглед на това, че няма причина мерките да се отслабват, това означава да качим повече хора на градския транспорт. Имаме възможност да увеличим и средствата на градския транспорт, които отиват към центъра, но е важно да се работи поетапно.

Според кмета е важно мерките да се отпускат постепенно, а не изведнъж, защото иначе има риск да се увеличат случаите на заразените с COVID-19.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама