Росен Желязков: 85% от големите превозвачи не функционират

18:49, 26 апр 20 / Политика 25 2826 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

„Транспортът е субсидиарен сектор. Всички подсектори в рамките на транспорта обслужват движението на стоки и пътници. Когато движението на пътници е преустановено, естествено е, че транспортът страда“. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков по Нова телевизия.

По думите в момента 85% при големите пътнически превозвачи не функционират.

Снимка: БГНЕС

„България е отворена икономика. Ние разчитаме на внос и износ на продукция. Тогава, когато другите пазари не функционират и потреблението силно намалява, транспортът страда“, каза още той. И допълни: „Големият проблем в момента е фактът, че има криза и при търсенето, и при предлагането. Тази криза е безпрецедентна“.

Според него извънредното положение като подход, предвиден в Конституцията, е изиграло своята роля. „Оттук нататък трябва да останат целенасочените мерки, които са свързани с превенция на здравето, но и мерки, свързани с преодоляване на кризата в икономиката“, коментира още Желязков.

България моли ЕК шофьорите да могат да почиват в кабините си

„Пандемията не е отминала, но стремежът ни с всеки изминал ден е да се връщаме към нормалността“, посочи още той.

„Към момента крайната дата на извънредното положение е 13 май. Ако то не бъде отменено или удължено, на 14 май няма да имаме такова", заяви Росен Желязков. И добави, че до 13 май трябва да бъде подготвено законодателство, което да ни подготви за излизане от извънредното положение.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама