Не се налага затваряне на ТЕЦ "Бобов дол", няма нови заболели от COVID-19

20:31, 26 апр 20 25 2949 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

Няма нови положителни проби за коронавирус в огнището, регистрирано около ТЕЦ "Бобов дол", съобщиха от Областния кризисен щаб. Днес за анализ са пратени около 30 нови проби на близки и контактни при последните установени случаи, предава БТА.

12 са новите регистрирани случаи в региона. Положителните проби са от две населени места - селата Ресилово и Сапарево. Заразените са служители в ТЕЦ "Бобов дол" и техни роднини.

1300 са заразените с Covid-19 у нас, има ново огнище

Към момента няма основания и за затваряне на топлоцентралата, казаха от щаба. Оттам увериха, че се извършва постоянна дезинфекция и се спазват всички изисквания.

Снимка: БГНЕС

"Най-вероятно утре ще поискам да се изследват от 27 човека, уточнили сме кои са. Три пъти в денонощието правим дезинфекция, а на портала се влиза след мерене на температура. На хората са раздадени и маски и ръкавици", каза Емил Христов, директор на ТЕЦ "Бобов дол", пред БНТ.

Работещите в ТЕЦ "Бобов дол" от Ресилово и Сапарево са 20 души, като тези с положителните проби вече са под карантина.

С цел ограничаване на разпространението на вируса, предстои през следващите дни да бъде извършено мащабно тестване и на пътуващите по маршрута Кюстендил-Бобов дол. Очаква се да бъдат направени над 70 нови проби. Автобусите, пътуващи по линията, също редовно се дезинфекцират.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама