България ще довърши „Балкански поток“ до края на годината

17:45, 27 апр 20 / Политика 25 2334 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева обсъди в телефонен разговор с външния министър на Русия Сергей Лавров двустранното сътрудничество между България и Русия в условията на пандемията от коронавируса и глобалния отговор срещу разпространението на COVID-19, съобщиха от МВнР. 

Двамата министри изразиха задоволство от развитието на двустранните връзки и установения диалог, включително по време на визитата на Екатерина Захариева в Москва на 21 октомври 2019 г.

„Постигнахме много в развитието на двустранните отношения. Въпреки кризата, проектите, които са важни и за двете страни, се развиват добре. „Балкански поток“ се реализира по график. Планираме да го приключим до края на годината“, каза Екатерина Захариева.

Снимка: Правителствена пресслужба

Сергей Лавров подчерта желанието на руската страна след края на кризата с коронавируса да бъдат осъществени планираните двустранни срещи, а работата в двустранните отношения да се върне към нормалното.

„Политическият диалог между двете ни страни се развива много позитивно. Сигурен съм, че след като свърши тази криза, след възобновяването на нормалната дипломатическа дейност, ще продължим да надграждаме постигнатото миналата година“, заяви Сергей Лавров.

Двамата министри се договориха междувременно, без да се чака края на кризата с коронавируса, по дипломатически път да бъде разменен един от планираните за подписване по време на визитата на Сергей Лавров документи – протокол за размяна на ратификационни документи на Протокола за изменение на Договора за социална сигурност между България и Русия.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама