Автошколи плашат с протест заради противоепидемичните мерки

20:55, 27 апр 20 25 3272 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Автошколи заплашват с протест на шести май, ако държавата не им разреши да възобновят дейността си. Автоинструктори твърдят, че търпят огромни загуби заради извънредното положение и че могат да преподават, ако трябва, и със скафандри, съобщи БНТ.

"Винетката си тече, наемът на полигона си тече, паркингът си тече, осигуровките си текат. Тези хора, които са при нас, ние не можем да кандидатстваме по абсолютно никаква програма", заяви Йонко Иванов - председател на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка.

Снимка: БГНЕС

Автоинструкторите настояват да се възстанови работата им на два етапа - от 4 май да се подновят изпитите, а от 10 май - регулярните кормувания.

Автошколите не работят от началото на извънредното положение. Инструкторите твърдят, че заповедта на здравния министър не уточнява, че и те попадат в обхвата на забранителните мерки, както и в обхвата на забраната да се събират повече от двама души. Инструкторите очакват помощ от Министерството на транспорта.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама