Борисов: Мерките ни са толкова разхлабени, че нямат аналог

10:10, 28 апр 20 / Политика 25 3482 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Тази седмица управляващите счетоха за необходимо да има изслушване на премиера Бойко Борисов за мерките срещу разпространението на COVID- 19. ГЕРБ, патриотите и „Воля“ не зададоха на премиера нито един въпрос, оставиха това на БСП и ДПС.

Кристиан Вигенин от левицата заяви: „Предпочитате да водите монолози в контролирана среда, в телевизионни студия. Време е на това да се сложи край“. 

Бойко Борисов обаче отговори: „Звучите както винаги добре. Само напомням, че лично се обадих на вашия лидер Корнелия Нинова и й предложих да се срещнем, и да минем заедно през тази болест, която завладя света. Беше ми отказано“. Той отрече да има контролирана среда, защото всеки ден медиите получават колкото искат информация от щаба. Корнелия Нинова отговори, че министър- председателят ги е поканил да работят заедно "една вечер към 22.00 часа" и попита: "считате ли това за нормално?". 

Снимка: БГНЕС

Премиерът защити мерките на държавата и ги определи като „навременни и точни“ и „много добре съобразени с народопсихологията“.

Мерките ни са толкова разхлабени, че нямат аналог“, подчерта Борисов. „Целта е парата да отива максимално бързо при тези, които се нуждаят“, коментира той.

Разбирам какво искате- изваждаме и раздаваме парите за един месец. Вие сте го правили много пъти. Тогава ще питам откъде ще намерим пари- дали бизнесът ще се отзове, когато хазната е празна“, посочи премиерът и допълни: „Малко ви завиждам- можете да предлагате всичко за всички наведнъж, но ние трябва да носим отговорност“. Борисов каза още, че ако БСП имат реалистични идеи ГЕРБ с най- голямо удоволствие ще работи с тях. „Вие ми отказахте, не аз“.

Новината от днес е, че правителството няма план за излизане от кризата“, подчерта Корнелия Нинова. Европейците казват: няма да оставим никого сам и без грижа, ще положим усилия всеки да бъде защитен. Нашият премиер казва: аз сега да ви спася, пък после ще се оправим. Това звучи като: аз сега да спася себе си и правителството, пък после вие се оправяйте“, коментира тя.

Борисов обяви, че следващия месец ще заработят автомобилните заводи в света и уточни, че спадът в купуването на автомобили е 75%. „Ние имаме 250 завода, които работят само за тях“, изтъкна той.

На коалиционен съвет са обсъдени мерките за справяне с кризата в туристическия сектор. В работна група ще се обсъждат предложенията, сред които това на Валери Симеонов да се отпускат ваучери.

Коалиционните партньори не са на едно мнение за разхлабването на мерките

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама