Розоберът у нас е под въпрос

08:37, 28 апр 20 25 2102 Шрифт:
Виолета Иванова Редактор: Виолета Иванова

Дни преди началото на розобера собственици на розови масиви са притеснени как ще протече кампанията в условията на коронавирус. Опасенията им са, че няма да е възможно да прилагат мерките за безопасност, както и че разходите им ще скочат драстично. Те прогнозират фалити и ситуация, при която розовите полета да останат необрани. Очаква се в Долината на розите по време на кампанията да работят над 20 000 души.

„Основните проблеми, които тази година стоят пред сектора, са свързани с мерките за безопасност, които трябва да вземем, както и с предлаганите ниски изкупни цени на пазара към този момент, които не отговарят на действителността“, заяви председателят на Професионалната асоциация на розопроизводителите в България Христо Николов пред Нова телевизия.

По думите му няма как розовият цвят да се бере с ръкавици. „Носенето на маски също не е приложимо, тъй като често се работи във влажно време и в дъжд. Ако маската се намокри, тя ще има обратен ефект“, посочи още Николов.

Кампанията вероятно няма да протече по нормалния начин“, коментира той.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама