Горанов: За всеки лев има отчет

11:38, 28 апр 20 / Политика 25 2407 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

За всеки лев има отчет, който може да бъде проверен. Така финансовият министър Владислав Горанов коментира пред журналисти идеята на президента за създаване на публичен регистър за отчитане на харчените средства в борбата с Covid-19, предаде репортер на TOPNOVINI.

"Аз съм сигурен, че в Министерство за здравеопазването сметката, която е за дарение, се води коректно. Тя е открита от БНБ и всяка една транзакция би могла да бъде проследена. В този смисъл разходите от държавния бюджет се отчитат по начина, по който това е предвидено в законодателството и те са достатъчно публични...Не знам как си го представят радетелите на подобна мярка, но и понастоящем на сайта на финансовото министерство има справка за всички плащания ден по ден", каза още Горанов.

Той обяви, че около 16 500 служители на МВР на първа линия ще получат по 650 лв. към възнагражданията си за този месец. Решението е за този месец, за следващия ще се вземе допълнително.

Снимка: БГНЕС

Той коментира и схемата "60/40", която има за цел да подпомогне бизнеса в условия на криза. По думите му дотук за 101 хил. лица мярката е дала резултат и те са запазили своята заетост.

СБЛЪСЪК: Работи ли мярката "60/40"?

Попитан дали е редно хора, които се възползват от тази мярка, да даряват средства Горанов отговори: "Звучи вътрешнопротиворечиво да ползваш помощи от държавата и в същото време да правиш дарения, но това е преценка на всеки един стопански обект".

Одобриха "Ботев" Враца за 60/40, клубът се отказва от помощта

Финансовият министър посочи, че се работи по пакет от мерки, който да действа след края на извънредното положение. "Моята роля е всички ситеми на държавата да могат да работят и по време на кризисното положение и след него", посочи още той.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама