Ако е вярно, че всички ще преболедуваме, тогава какво правим в момента?

19:06, 28 апр 20 / Политика 25 4004 Цветилена Симеонова
Снимка: БГНЕС

Кризата в момента е достатъчно сериозна, за да я оставим само в ръцете на правителството, отбеляза пред bTV проф. Даниел Вълчев - декан на Юридическия факултет на СУ и бивш министър на образованието. Според него обаче има въпроси, на които обществото не получава отговор. „Не стана ясно кой взема решенията“, отбеляза той. „Решенията, които засягат правата и ограниченията на хората ги взема правителството. Ако нещата не са добре – ще бъде отговорно, ако са добре – ще бъде победител“, коментира Вълчев.

Проф. Даниел Вълчев: Винаги има начин да се компенсира учебното съдържание

Според него другият въпрос е знаем ли какво се случва. „Вече един месец се води дебат да бъдат ли правени тестове или не. За да можеш да решиш която и да е криза, трябва да знаеш какво стои срещу теб. Това, което ние досега разбираме от едни полушамански изказвания, е че срещу нас стои невидим смъртоносен враг“, коментира Даниел Вълчев. Според него се правят заключения, които нямат статистическа стойност.


Снимка: БГНЕС

„Като общество трябва да положим усилия, но в името на какво“, попита още проф. Даниел Вълчев. „Ако е вярно това, че рано или късно всички ще преболедуваме, тогава в момента какво точно правим“, попита той. „Имаме 30 000 лекари, 340 болници и 53 000 легла. Ако се наложи да водим военни действия, на 50-ият ранен ще се предадем ли“, попита още проф. Даниел Вълчев.

Даниел Вълчев за избора на главен прокурор: У нас никой не поема отговорност

Според него правителството реагира на време, но от тук нататък трябва да стане ясно какви са мерките. „На 20 март е издадена заповед за ограничение на посещенията в парковете при 20 нови случая на ден. Сега ги отменят при 40 до 90 нови заразени на ден. Излиза, че причините за това не са медицински“, каза още Даниел Вълчев.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!