7 и 12 клас се връщат в училище само за матурите

16:45, 29 апр 20 25 4693 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Редактор: Даяна Дюлгерова

Учениците от 7 и 12 клас ще се върнат в училище само за провеждането на еднократни изпити, съобщи в ефира на Нова телевизия лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Въпросът е бил обсъден на политически съвет, в края на който с премиера Борисов е решено, че учениците ще се върнат в клас само два пъти - за двете матури.

СБЛЪСЪК: „За“ и „против“ учениците от 7 и 12 клас да се върнат в клас? (ИНФОГРАФИКА)

"Връщането на учебния процес би означавало единствено разпалване на нови огнища и действия, граничещи с убийство. Няма проблем в класните стаи, където децата са на 2 метра и са с маски. Но какво става в междучасията, в коридорите, където контролът е по-малък", попита той.

По- късно стана ясно официалното решение на образователното министерство: учебната година да приключи дистанционно, а учениците да бъдат в училищата за провеждане на изпитите. 

Датите за изпитите ще бъдат конкретизирани в следващите дни при вземане предвид развитието на епидемиологичната обстановка. От министерството обявиха, че образователната система има готовност да проведе изпитите

В училищата ще бъдат допускани и организирани индивидуални присъствени консултации за децата, които са пожелали такива, или преподавателите са преценили за необходими.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама