Ангелкова: Няма основание за моята оставка

10:03, 29 апр 20 / Политика 25 2602 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Редактор: Даяна Дюлгерова

Няма основания за моята оставка“, заяви пред bTV министърът на туризма Николина Ангелкова, която коментира искането на 537 туроператора и 32 неправителствени организации за отстраняване ѝ от поста.  

Оставка се иска, когато си виновен за нещо конкретно или не си направил нещо. В момента секторът не функционира и напрежението е огромно. Секторът е блокиран от заразата, но не съм я предизвикала аз“, каза Ангелкова и отбеляза, че не само туристическият бранш в България е в подобна ситуация.

Туроператори поискаха оставката на Ангелкова

Снимка: БГНЕС

Според нея са предприети мерки за подпомагане на бранша, а правителствените предложения в помощ на бизнеса обхващат и туроператорите. Освен тях са били обсъдени и мерки на ниво ЕС като създаването на Европейски компенсационен фонд.

„Има предприети конкретни финансови мерки, включително с възможности за безлихвено кредитиране, макар че не се казва кредитиране за туроператор, те обхващат предприятия, работещи на територията на страната и отговарящи на условията“, заяви Ангелкова.

Ангелкова предлага две групи мерки за спасяване на туризма

Министърът на туризма е оптимист за летния сезон и стартирането му на 1 юли. Обсъждат се варианти хотелите да бъдат заети на 50% или на две трети от капацитета си, за да се избяга голямото струпване на хора. Очакват се и предложения от бранша за пропускателни режими и часови пояси на хранене на туристите съобразено с капацитета на съответния хотел или заведение.

Ще има и пренареждане на чадърите и шезлонгите по плажовете, а до дни ще бъде публикуван на сайта на министерството списъкът на ивиците, където няма да има такса за ползването им.

Защо ресторантьорите са обидени на Дончев и не вярват на Ангелкова?

Ангелкова призова да предпочетем българското Черноморие и да подкрепим родния туристически бизнес.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама