Дъждовен четвъртък

06:40, 30 апр 20 25 2095 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Облачността ще е променлива, предимно купеста и купесто-дъждовна. На много места, главно в часовете около и след обяд, ще има краткотрайни валежи от дъжд, в отделни райони интензивни и придружени с гръмотевици. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и в западната част от Горнотракийската низина - умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са между 21 и 26 градуса.

Над Черноморието облачността ще значителна, предимно купеста и купесто-дъждовна. Главно в следобедните часове ще има валежи от дъжд. Не са изключени и гръмотевични бури. Вятърът ще е слаб, преди обяд от юг, след пладне - от запад. Максималните температури ще са между 18 и 22 градуса. Температурата на морската вода ще е 13-14 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.


Снимка: БГНЕС

Над планините облачността ще е по-често значителна и главно в часовете около и след обяд ще има валежи от дъжд, на места придружени с гръмотевици. Ще духа до умерен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15 градуса, на 2000 метра - около 8 градуса.

В петък, 1 май, повече слънце ще има сутринта, около и след обяд ще има по-значителни увеличения на облачността, не са изключени изолирани краткотрайни валежи. Вятърът ще е слаб до умерен от юг-югозапад. Минималните температури ще са между 7 и 12 градуса, а максималните - между 20 и 25 градуса.

В събота, 2 май, вятърът ще се ориентира от северозапад. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на много места ще превали и прегърми. Дневните температури ще са с градус-два по-ниски.


Снимка: БГНЕС

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама