Останаха 34 страни без COVID-19

16:59, 29 апр 20 25 2577 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Само 34 страни не са регистрирали нито един случай на коронавирус, пише „Ройтерс“, предава bTV. Заразените по света са над 3 милиона.

Сред тези страни са Коморските острови, Лесото, Таджикистан, Туркменистан и малки островни държави в Тихия океан като Науру, Кирибати и Соломоновите острови.

Това обаче не означава непременно, че ако страната не е регистрирала случаи на заразата, такива няма. Например Северна Корея не е потвърдила нито един случай на COVID-19, но граничи с Китай, Русия и Южна Корея, страни, в които има голям брой заразени, а това означава, че вирусът може да е проникнал и на нейна територия.

ООН: Пандемията застрашава препитанието на половината работещи в света

Пет страни и територии са успели да преборят вируса, след като са потвърдили случаи на заразата. Тези държави са Ангила (самоуправляваща се задморска територия на Великобритания в Карибско море), Гренландия, карибските острови Сейнт Бартс и Сейнт Лусия, и Йемен.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама