Аланис Морисет: Почти всяка жена в музикалния бранш е жертва на насилие

21:20, 29 апр 20 / Култура 25 4239 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

В ново интервю за "Съндей Таймс“ канадската изпълнителка Аланис Морисет направи разкрития за движението #MeToo в музикалната индустрия, разсъждавайки върху своята дългогодишна кариера.

Със своя емблематичен албум „Jagged Little Pill“, който празнува своята 25-годишнина през юни, Морисет - която започна кариерата си като тийнейджърска поп звезда - заяви, че „женският гняв“, които тя е вложила в албума, сега е нужен повече от всякога, предаде БГНЕС.

Женският гняв трябва да бъде използван за активизиране на дейност – да извисиш гласа си, да кажеш „не“, да защитиш децата си или да защитиш феминизма“, заяви тя.

Аланис сподели, че е била обект на експлоатация с финансова полза и сексуално насилвана още от тригодишна възраст. Певицата призова жените да отстояват себе си и да се спре със „стигмата на забавянето на случаите на тормоз“.

Въпреки че филмовият свят стана свидетел на вълна от жени, които излязоха срещу насилниците си с движението #MeToo, Морисет заяви, че проблемът е много по-голям в музикалната индустрия. „В музикалната индустрия все още не е поставено дори началото. Почти всяка жена в музикалната индустрия е била нападана, тормозена, изнасилена. Това е повсеместно - повече в музикалния бранш, отколкото във филмовия“, подчерта Морисет. „Само въпрос на време е, преди индустрията да има собствен взрив от истории."

Деветият албум на Морисет „Such Pretty Forks in the Road“ първоначално трябваше да излезе на 1 май, но бе отложен заради пандемията от коронавирус. 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама