Повече българско агнешко на пазара

21:23, 29 апр 20 25 3179 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Очаква се двойно увеличение на реализацията на българско агнешко в страната спрямо 2019 г. Това сочат данните на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ), обяви земеделският министър Десислава Танева.

От 1 до 27 април в кланиците у нас са заклани 78 414 агнета. През миналата година, в периода от 1 април до 6 май, реализираните животни са били около 55 хиляди.

Чрез видеоконферентна връзка с Танева се е провел Консултативен съвет по животновъдство. Запознала е бранша, че ЕК предвижда помощ за частно складиране в сектора на млякото и месото. За подпомагане са допустими всички произведени сирена, както и замразена извара. Изключение има за сирената, които не са подходящи за по-нататъшно съхранение след периода на зреене.

Другите видове помощи, които ЕК е изготвила са за частно складиране на обезмаслено мляко на прах и масло, за прясно и охладено говеждо месо от животни над 8 месеца и за частно складиране на прясно и охладено агнешко и ярешко от животни на възраст до 12 месеца”, обясни земеделският министър.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама