Над 200 КПП- та в страната в почивните дни

12:15, 30 апр 20 25 2646 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Предстоят няколко поредни почивни празнични дни. Част от гражданите вероятно отново ще решат да пътуват. Все още са в сила ограниченията, въведени от здравния министър за влизане и излизане в областните градове, обясни на брифинг комисар Веселин Младенов, началник на отдел "Охранителна полиция".

Основанията за влизане и излизане са: полагане на труд, здравословни причини, прибиране на настоящ или постоянен адрес, грижи за близък, снабдяване със стоки.

Очаква се засилен трафик по пътищата преди трите почивни дни

В София ограниченията са по- строги. Допускат се само автомобили, които отиват и се връщат от работа, има изключения за товарни автомобили, превозни средства със специален режим и др.

За осъществяване на контрола са обособени над 200 КПП- та в София и областните градове. Ще се проверяват и велосипедистите, които също трябва да обосноват пътуването си.

Зам.- началникът на „Пътна полиция“ в СДВР комисар Любомир Костадинов съобщи, че в столицата ще има допълнителни екипи, които следят за употребата на алкохол и наркотични вещества, както и за движението на мотористите

4 мотора са спрени от движение, защото са участвали в гонки. Установени са водачите, двама от тях даже са без книжки.

До момента са извършени над 55 хил. проверки на декларациите. Малко над 3400 са декларациите с несъответствия- декларира се работа, а няма трудов договор. 466 дори са регистрирани като безработни.

Над 1300 са досъдебните производства, 1287 за неспазване на мерките. Около 200 са за декларирани неверни данни в декларация. 19 262 са актовете, от които 14 628 са за неносене на маски.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама