Акцент на деня: КПП тук, КПП там

17:30, 30 апр 20 25 8775 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Полицията е нащрек заради предстоящите три почивни дни. Предстои да разберем дали сценарият от Великден ще се повтори отново. Тогава българите стремглаво се втурнаха към трапезите извън София. Призивите да си останат вкъщи не оказаха очаквания ефект. Изходите на столицата бяха буквално блокирани. Наложи се на късен брифинг щабът да затвори столицата „до второ нареждане“ и после да я отвори отново. 

С натрупания вече горчив опит, от МВР обявиха какви мерки ще вземат. Ограниченията за влизане и излизане от областните градове още важат. Изключения се допускат при: полагане на труд, здравословни причини, прибиране на настоящ или постоянен адрес, грижи за близък, снабдяване със стоки.

Снимка: БГНЕС

Строг контрол

В София се следи по- изкъсо. Допускат се само автомобили, които отиват и се връщат от работа, има изключения за товарни автомобили, превозни средства със специален режим и др.

Над 200 КПП- та ще има в столицата и в цялата страна. Стриктно ще се проверява за употребата на алкохол и наркотични вещества. Специални екипи ще следят мотористите заради гонки от последните дни. 

Проверките на декларации са над 55 хил. При малко над 3400 има несъответствия- декларира се работа, а няма трудов договор. Вече има и около 200 досъдебни производства за неверни данни в декларациите.

Агресия заради мерките

От МВР обръщат внимание, че на КПП- тата има демонстративно незачитане на въведените правила. Включително опити да се блъскат полицаи. Гражданин в Борисовата градина дори е напръскал със спрей служител на Столична община. Заради агресия над полицаи са образувани досъдебни производства

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама