Второкласници дариха полагащите им се хранителни продукти на социално слаби

14:55, 30 апр 20 25 2203 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Учениците от Втори Г клас в 5-о училище „Иван Вазов“ успяха да зарадват нуждаещи се със солидно количество от полагащите им се хранителни продукти. За инициативата съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова в социалните мрежи.

Преди дни тя получила съобщение от майката на един от учениците, че децата искат да дарят полагащите им се млечни продукти. 

"Днес с директора на 5-о училище г-н Пощаков и екип на Аварийната дирекция на общината взехме 72 кг кашкавал и 390 кг краставици. Солидно количество, което още днес ще достигне до хора в неравностойно положение и социално слаби с помощта на нашите партньори от организация „Каритас“. Ето така добротата на Втори Г от 5-о основно училище стига до крайната си цел", написа Фандъкова.

Протегната ръка - история за добротата 

Тя благодаря на всички родители, които се включиха в организацията. "Уверена съм, че когато показваме на децата си радостта от това да дадеш и да помогнеш, възпитаваме щастливи и добри хора. Бъдете здрави! Със сигурност ще се срещнем наесен, когато ще сте Трети Г. Днес взехте с отличен най-важния изпит – по доброта", допълва кметът на София.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама