Радев със съболезнования за смъртта на Великия магистър на Малтийския орден

16:34, 30 апр 20 / Политика 25 3157 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Президентът Румен Радев изразява съболезнования на временния лейтенант на Суверенния военен хоспиталиерен орден на Св. Йоан от Йерусалим Родос и Малта – Великия командор фра Руй Гонсало до Вайе Пейшото де Вийас Боас по повод кончината на Негово Височество фра Джакомо Дала Торе дел Темпио ди Сангуинето.

Българският президент подчертава, че отдадеността на Негово Височество  на каузата на благотворителността и взаимната помощ между хората оставя трайна следа в историята на отношенията между Република България и Суверенния Малтийски орден.

Снимка: БГНЕС

„Разговорите, които проведохме по време на държавното посещение, което той осъществи в България през месец декември 2019 г., оставиха ярък спомен не само за ролята му на лидер и държавник, но и за човечността и добротата на една забележителна личност“, заявява още Румен Радев.

В писмото си държавният глава изразява надежда, че отношенията между Република България и Суверенния Малтийски орден ще продължат да се развиват в духа на визията, оставена от Негово Височество фра Джакомо Дала Торе дел Темпио ди Сангуинето.

„В тези дни на върховни изпитания за човечеството неговите завети стават особено ценни“, отбелязва още в писмото си българският държавен глава.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. #ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама