Започна тестването на пътниците от полета Амстердам-София

19:30, 30 апр 20 25 2787 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Едва днес започна тестването на част от хората, пристигнали в България с полет от Нидерландия, в който се оказа, че има няколко положителни за коронавирус, съобщава Нова телевизия. 

В селата, където са се прибрали хора от полета, започна и дезинфекция, а състоянието на болната жена в Хасково е критично. Тя пристига с двете си деца в неделя с полет от Амстердам. Близките й разказаха, че още на борда й е била поставена кислородна маска. Според здравните власти, това не е станало ясно след кацането на летището.

1 506 са вече заразените с Covid-19 у нас

"Нито са имали температура при пристигането, нито са търсили от някого медицинска помощ. Ако е търсила помощ, след като е минала паспортния контрол, в залата пристигащи, възможно е", обясни главният здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев.

Останалите пътници са пръснати из цялата страна. Според Оперативния щаб, те вече са тествани. Общо 14 от пътниците от самолета са пристигнали в Хасковско. Четирима са в село Брягово, където през последните дни са се върнали 16 души от Нидерландия.

"Примерно младите са вкъщи, в същото време те контактуват с майка, баща, които излизат на улицата или пък идват до магазина. С това се нарушава целостта на самата карантина", смята кметът на селото Делчо Митев.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. #ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама