Около 40 хил. автомобила са напуснали столицата за денонощие

07:49, 01 май 20 / София 25 3329 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Шофьори с непопълнени декларации, изнервени, правещи се, че не са разбрали разпоредбите на полицията, затрудняват работата на столичните КПП-тата. Пик на натоварване се очаква през целия ден, като „пик“ значи опашка от поне 2-3 километра, това съобщи Любомир Костадинов, зам.-началник на отдел "Пътна полиция", СДВР, предава БГНЕС. 

Над 200 КПП- та в страната в почивните дни

„Трафик от денонощието има. През него са излезли около 40 000 автомобила. Върнатите автомобили са около 3 000 до 4 000 коли. По статистика върнатите граждани са около 7-8 000”, посочи Костадинов.

По думите му и вчера е имало случай на шофьор с алкохол, и то на товарен автомобил, а само по КПП-тата са засечени поне 7-8 човека. От вчера започна акция за мотористи, гонки, като само за вчера има 5-ма мотоциклетисти в нарушение, като двама са без категория. Те ще бъдат привикани и ще понесат своето наказание. На КПП-тата полицаите преценяват кого да проверят за алкохол, като непрекъснато се отклоняват автомобили за проверка според преценката на проверяващите полицаи.

„В декларациите, които гражданите оставят на КПП-тата с мотива, че отиват на работа, трябва да е подаден номер на управителя на фирмата, като колегите звънят за проверка, - не винаги, но в повечето случаи“. Има и брутални случаи на опити за минаване, но хора, отиващи на почивка, няма да бъдат пропускани.

Пикът на завръщащи се очаква на 6-ти май вечерта или 7-ми сутринта, добави Костадинов.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. #ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама