Бил Гейтс е оптимист, че до 18 месеца ще има ваксина за Covid-19

12:55, 01 май 20 / Култура 25 3528 Шрифт:
Автор: ТопНовини Автор

Човечеството никога не е имало по-неотложна задача от създаването на широк имунитет срещу коронавирус, това заяви основателят на Microsoft Corp. милиардерът Бил Гейтс. 

По думите му, за да се върнем към нормалното, трябва да разработим безопасна, ефективна ваксина - и трябва да го направим по-бързо, отколкото някога сме разработвали ваксина преди.

Бил Гейтс: Животът ще се нормализира след като се осигури ваксина за всички

"Трябва да направим милиарди дози, трябва да ги разпространим във всяка част на света и трябва всичко това да се случи възможно най-бързо", каза той.

Бил Гейтс посочи, че усилията за създаване на ваксина може да продължат 18 месеца, но подчерта, че това ще бъде най-краткият период, в който учените някога са създали ваксина, тъй като досегашният рекорд е пет години.

"Оптимист съм, че усилията за създаване на ваксина, ще ни дадат ваксини в следващите 18 месеца. Ще се уверим, че ваксината ще е достъпна за всички по света. По този начин ще сложим край на пандемията", заяви той.  

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. #ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама