БСП внася предложения за защита на доходите при извънредно положение

13:42, 01 май 20 / Политика 25 3025 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Парламентарната група на БСП ще внесе следващата седмица нови предложения в закона за извънредното положение, свързани със защитата на работните места и доходите на българските граждани. Това коментира пред БНР депутатът Христо Проданов.

БСП отбелязва 1 май с интернет кампания „Работа и доходи“

По думите му от икономическите мерки на правителството се възползват единствено големите фирми. "Фигурират фирми, които миналата година са декларирали чиста печалба над 20 милиона лева. Смятате ли, че е справедливо, че е достойно фирма, която миналата година е реализирала 20 милиона печалба, тази година два, три месеца да не може да поеме заплатите на своите служители, а трябва да отива на помощта на държавата", попита той. 

"Мерките, които в момента правителството предлага, са насочени предимно за големите фирми, а в същото време гражданите, които са в крайна нужда, изпаднали в беда, се предлагат само кредити“, каза Проданов.

Нинова: Борисов се подигра с много хора

БСП настоява в Закона за извънредното положение да се представи ясен план за излизане от кризата. "Започват се все повече и повече разхлабване на мерките, икономиката понася все по-големи и по-големи щети. Това, което ние смятаме от БСП е, че трябва да се направи ясен план за излизане от кризата постепенно, по дати, с мерки, със средства, така че наистина хората да имат яснота до края на май, до края на юни какво ги чака".

"А кога ще има заседание на народното събрание в парламентарната република България знае единствено и само един човек и той се казва Бойко Борисов“, каза депутатът от БСП Христо Проданов.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. #ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама