Условна присъда за нарушител на карантина, блъснал патрулка

17:05, 01 май 20 25 2998 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

Една година и шест месеца "лишаване от свобода" условно, глоба от 1000 лева и лишаване от право да управлява МПС за една година и шест месеца разпореди състав на кюстендилския районен съд за мъж от граничното с. Трекляно. Присъдата е затова, че е нарушил задължителната карантина, шофирал след употреба на алкохол, ударил патрулна кола на полицията и оказал съпротива на полицаите, предаде БНР.

Случаят е от 14 април. Мъжът с инициали П.Х. се върнал от чужбина и бил поставен под 14-дневна карантина. Той сам посочил, че ще я спазва в кабината на камиона, който управлявал и където ще пребивава през целия срок.

Нарушил обаче карантината на третия ден, отишъл в центъра на Трекляно и там се събрал с хора от селото. На място пристигнали полицейски служители от "Гранична полиция" при отряда "Отоманци". За да избегне проверката, мъжът се качил в автомобил и потеглил, при което ударил полицейската кола, оказал и съпротива на униформените служители.

При последвалото тестване на водача за употреба на алкохол уредът отчел 1,52 промила.

В съдебно заседание съдът е одобрил сключеното между П.Х. и прокуратурата споразумение. Решението е влязло в сила.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама