Натоварено движение към морето

17:34, 01 май 20 25 3590 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

Засилен е трафикът към морските курорти в първия от серията почивни дни. Значителен е броят на автомобилите от вътрешността на страната, предава БГНЕС за Бургас и региона.

Най-натоварено е движението в посока Созопол и Царево. Повечето шофьори пътуват с декларации, а органите на реда стриктно проверяват дали всички документи са изрядни и основателни ли са причините за влизането в морските курорти.

„Прибираме си караваните от къмпинга, защото нямаме пари да заплатим за сезона. Потърпевши сме от кризата“, заяви пътуващият Дачо Велчев.

Около 40 хил. автомобила са напуснали столицата за денонощие

Заради сгрешени декларации се образуваха за кратко опашки, тъй като шофьорите трябва да ги дописват на място.

В Созопол местните казаха, че от вчера интересът към града им от софиянци е голям. Местните са притеснени от наплива, тъй като София е едно от огнищата на коронавирус и заразата може да пламне в Созопол.

Снимка: БГНЕС

Около 7-километрова колона от изчакващи тежкотоварни камиони се е образувала на Дунав мост 2 в посока Румъния.

Стотици тирове изчакват подредени на пътя Видин-Калафат, за да пресекат границата със северната ни съседка и да продължат курсовете си към различни точки на Европа.

Един от чакащите международни шофьори обясни, че се чака около 3 часа за преминаване през границата. Той е категоричен - пандемията от COVID-19 оказва голямо влияние на транспорта.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама