Дончев: Стартираме още мерки за справяне с кризата

13:25, 02 май 20 / Политика 25 2506 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Правителството излиза с нови мерки за справяне с кризата. Вицепремиерът Томислав Дончев обяви пред Нова телевизия, че от следващата седмица трябва да стартира и мярката, насочена към малкия и средния бизнес, а именно финансовата подкрепа от 3 до 10 000 лева.

Томислав Дончев: Около 55-60% от икономиката в страната работи

„Най-голям разход от целия пакет мерки ще бъде генериран от т.нар. мярка 60/40. Там разходът ще е близо 1.5 млрд. лева. Подчертавам, това е безвъзмездно финансиране. На никой няма да бъде необходимо да връща пари след това. Това е безвъзмездно финансиране. Държавата покрива една различна част от заплатите на работниците в предприятия в нужда и това няма характер на кредит“, обясни вицепремиерът.

Томислав Дончев добави, че  ще прилагат и други целенасочени мерки по отношение на най-малките предприятия след малко повече от седмица– между 3 и 10 000 лева средства за ликвидна подкрепа .

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама