Борисов: Както виждате, ген. Мутафчийски е жив и здрав

08:25, 03 май 20 / Политика 25 3631 Шрифт:
Автор: ТопНовини Автор

"Както виждате генерал Мутафчийски е жив и здрав. Щабът никога не е разформирован", това заяви в МС премиерът Бойко Борисов след редовния сутрешен брифинг.   

"Изобщо нямаше да развалям на хората празничното настроение, ако не съзирах поредния умисъл. Всяка сутрин в 7 ч. Щабът първо се среща с мен. Всяко нещо се обсъжда по стотици пъти, докато не се намери пълен консенсус".

Илияна Йотова: Беше достойно да се даде последната дума на ген. Мутафчийски

"Две седмици Щабът умолява да спра да се гаврите всяка сутрин с тях. Предишният ден хората се умориха – имат и планови операции. Пазя си от ген. Мутафчийски смс – "Умолявам ви това да го прекратите", заяви Борисов. 

"Вчера, докато течеше брифинга с Арнаудова и доцента, ние с ген. Мутафчийски бяхме горе и работихме до 10ч. С него като седнем горе си опонираме – как и по какъв начин да пуснем парковете, как и по какъв начин да пуснем планините. Това го правим без заплащане, без събота, без неделя, без почивен ден – денонощно", коментира той. 

"Нищо не е по-различно от вчера. Щабът работи на пълни обороти. Някой на сила кара ли ви да има живи включвания? Това са лично ваши решения", запита Борисов. 

"Най-важното, което се коментира и в Щаба, и в правителството, е как да живеем с вируса, да се уточни концепцията. От ключово значение е как ще продължи по-нататък България да се развива. Всяко отпускане на мерките, което не е съобразено с реалностите, може да доведе до влошаване на ситуацията", заяви ген. Мутафчийски.  

"Това е изключително некоректно отразяване, че Щабът е спрял работа, че е трябвало да кажем последно сбогом, това е некоректно отразяване на истината и обезсмисля нашите усилия", заяви той.  

Трифонов: Щабът безславно се изсули от публичното пространство

"От две седмици разговаряме с премиера да бъде променен начинът на оповестяване на заразените. Според много хора той насажда страх, фиксира вниманието на обществото, което не е полезно. Молбата за промяна на оповестяването беше лично наша. Дори ние искахме да бъде само с прессъобщение", коментира още ген. Мутафчийски.

Шефът на Щаба изказа съболезнования на колегите и близките на починалото второ медицинско лице с Covid-19 у нас. 

 

 

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама