САЩ ще тестват 14 ваксини срещу коронавируса

09:21, 03 май 20 25 2218 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Администрацията на президента на САЩ ще тества 14 потенциални ваксини срещу коронавируса като част от проекта „Операция свръхзвукова скорост“, съобщи NBC News като се позова на висши служители на президентската администрация, предава БГНЕС. 

Меркел: Не достигат 8 млрд. евро за разработване на ваксина

Тези образци са избрани от 93 ваксини, предоставени от 80 фармацевтични компании. Длъжностните лица заявиха, че през следващите две седмици ще бъдат тествани ваксините, като от тях ще бъдат избрани шест до осем крайни проби.

В крайна сметка трябва да останат три или четири ваксини, които са ефективни при контрола на Covid-19. Те могат да бъдат използвани широко в началото на следващата година.

Служители на администрацията обаче добавиха, че няма гаранция, че някоя от 14-те ваксини ще бъде успешна. Според тях има и друг проблем. След като ваксината бъде намерена, ще е необходимо бързо да бъде произведена за повече от 300 милиона американци.

Бил Гейтс е оптимист, че до 18 месеца ще има ваксина за Covid-19

Целта на проекта "Операция за свръхзвукова скорост" е да обедини частни фармацевтични компании, правителствени агенции и военни, за да намали времето за разработка на ваксина срещу коронавируса с осем месеца.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама