Фенове по цял свят отбелязват деня на „Междузвездни войни“

15:31, 04 май 20 / Любопитно 25 2096 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Феновете на „Междузвездни войни“ днес празнуват любимия си ден от годината – Деня на „Междузвездни войни“ –  4 май, с призива “May the 4th be with you!” („нека 4-ти бъде с теб“), произлязъл от легендарната фраза „Нека силата бъде с теб!“ („May the force be with you!”), с която Джедаите се поздравяват.

Обикновено този ден се свързва с изобилие от шеги, забавления и различни теми в социалните мрежи, въртящи се около далечната, далечната галактика, както и от различни шествия и тематични партита. Тази година обаче, празненствата ще протекат по малко по-различен начин, тъй като хората са изолирани в домовете си заради строгите мерки за ограничаване на Covid-19.

Италия, Испания, Германия и Австрия облекчават блокирането през последните седмици, но животът далеч не се връща към нормалното.

И така - Дарт Вейдър с ръкавици и маска може да се окаже един от най-защитените измислени герои насред COVID-19.

За да се спазят препоръките за стоене у дома в различните страни, това би могло да бъде перфектното време за гледане на филмите от поредицата - предистории и всички останали.

В момента платформата Дисни+ предлага едноседмична безплатна пробна версия, която всъщност прави междугалактическата сага достъпна за безплатно гледане, предава БГНЕС.

"Междузвездни войни" е собствена вселена, с различни извънземни видове, планети със собствени езици, правила и политическа система, която служи като движеща сила на поредицата.

През 1977 г. жанрът на научната фантастика е променен завинаги с излизането на филма, сега известен като „Междузвездни войни: Нова надежда“, който бе началото на една от най-успешните поредици в развлекателната индустрия.

От всички краища на света в интернет също отбелязват повода.

Различни миймове изобразяват главните герои, облечени с маски и лекарски облекла, послания от Вейдър или Йода за справяне с коронавируса също заливат мрежите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама