Симеон Дянков за икономическите мерки в България

10:30, 05 май 20 / Политика 25 2229 Шрифт:
Любомира Николова Редактор: Любомира Николова

Финансовото министерство излезе с предложение да бъдат насочени два пъти над 170 млн. лева към микрофирми и средни предприятия. В студиото на „Здравей, България”  по Нова телевизия бившият финансов министър Симеон Дянков коментира тази мярка, както и останалите, които страната ни предприема по време на кризата покрай пандемията.

„На този етап е добре да се подпомагат вече и конкретно фирмите, защото първоначалната стъпка за подпомагане на работните места беше правилна”, посочи Дянков.

Симеон Дянков: Ще се наложи мярката 60/40 да се преразгледа

Той коментира и дали програмата за саниране и насочването на публични средства за строителство и инфраструктура е добър подход за излизане от кризата. „Не е време за това сега. При миналата криза, когато липсваше само потреблението, трябваше парите да се дадат на домакинствата – това беше добра идея за големи публични проекти. Тази криза е различна и тя е на потреблението и на предлагането”, обясни бившият финансов министър.

Дянков е на мнение, че трябва да се подпомагат главно български фирми – тези, за които е известно за кого работят. „От гледна точка дали да се подпомагат фирми в големи сектори или с определена големина или показатели - не е време за това. Трябва да се подпомагат всички фирми, защото ние не знаем кога кризата ще свърши и кои сектори ще са засегнати. Няма как някой чиновник или човек в банка да каже – тази фирма е добра, а друга не”, каза още бившият финансов министър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама