Георги Велчев е на 31 години от Бургас. Израснал е без родители. Въпреки тежката си съдба Георги започва да се занимава с готвене от 12-годишен и определя кухнята като свой дом. В момента работи като Шеф де парти в един от най-елитните хотели от веригата "Джумейра" в Лондон. Готвил е за Джейсън Стейтъм, Вин Дизел и за футболният отбор на "Манчестър Юнайтед". Обича да експериментира в кухнята. Мечтае за собствен ресторант за българска кухня и да предава знанията си на другите.
Георги не успя да се възползва от оказаното му доверие и изпусна поредния си шанс. Той не сполучи да се възползва от подкрепата на шеф Ангелов. Множество грешки и драматична битка с френския омлет бяха последните капки в решението на шеф Ангелов да изгони Жоро миналата седмица.
Вижте какво сподели Георги пред TOPNOVINI.BG, след като напусна предаването.
Какво те накара да участваш в Hell’s Kitchen България?
Това, което ме накара да участват в Hell’s Kitchen България, беше силното ми желание чрез предаването да предам посланието, че всеки един човек, независимо къде и как е израснал, може да постигне всичко.
Снимка: Hell’s Kitchen България
Кой беше най-хубавият ти момент в предаването, който никога няма да забравиш? А най-лошият?
Най-хубавият ми момент беше, когато мое ястие влезе в менюто на шеф Ангелов! А най-лошият безспорно е, когато получавах обиди на етническа основа от един от участниците.
Имало ли е момент, в който ти се е искало сам да си тръгнеш от формата?
Не, не съм имал такъв момент. Исках да се боря до последно.
С кое ястие, което приготви за шеф Ангелов, се гордееш най-много?
Морски риф.
Снимка: Hell’s Kitchen България
Най-ценното, което научи от участието си във формата?
Да отстоявам себе си много повече от преди и да бъда по организиран в кухнята. И не на последно място – колко е важна екипността.
Кой от готвачите, които останаха в състезанието, смяташ че трябва да спечели Hell’s Kitchen България?
Абсолютно, без никакви колебания, трябва да победи Цветомир. Той е готвач, който притежава всички качества на един професионалист на световно ниво.
Какво не ти достигна, за да си победителя в Hell’s Kitchen България?
Не ми достигна куражът да бъда по-смел и решителен.
Какво щеше да направиш с наградата?
С наградата щях да си купя дом в България и да се установя тук, както и да запиша кулинарна академия.
Снимка: Hell’s Kitchen България
Какво ще правиш сега? Ще останеш ли в България или ще се върнеш в Лондон?
Ще се прибера в Лондон и ще направя всичко възможно да се запиша в академия „Льо Кордон Бльо“ и да развия своите кулинарни умения на най-високо ниво.
Каква е рецептата на успеха?
Рецептата на успеха е да вярваш в себе си, да обожаваш това, което правиш и да не се предаваш никога и пред нищо.
Добави коментар