Пускането на третата линия на метрото се отлага за юли - август

17:49, 05 май 20 / София 25 3168 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че пускането на първия участък от третата линия на метрото се отлага за юли или август месец.

"Продължават тестовете на влаковете по първия участък от 8 км на третата метролиния. Те започнаха през ноември и трябваше да продължат 6 месеца. Заради извънредната ситуация в последните 2 месеца част от екипа на "Сименс" обаче беше изтеглен и тестовете вървят по-бавно. Получихме предложение от "Сименс" вместо да пуснем участъкът на два етапа, както планирахме първо 5 км и след това още 3 км, да се пусне целият участък от "Красно село" до "Хаджи Димитър" някъде юли - август", обясни Фандъкова. 

Кметицата каза още, че от 7 май ще бъде възстановена работата на „синя“ и „зелена“ зона в София. Тя допълни, че постепенно и градският транспорт ще се върне към нормалните делнични разписания.

"Синята зона" в София остава безплатна още седмица

„Към момента за няколко дни, докато ситуацията се нормализира ще остане работното време до 22 ч. за градския транспорт в града и 22:30 за крайградските участъци“, обясни тя.

Кметицата добави, че метрото остава с работно време до 22:30, както досега. Основната цел е да няма струпване на граждани в превозните средства, предава bTV.

Удължават валидността на стикерите за платено паркиране в София

„Напомням, че и според заповедта на министъра на здравеопазването, маските в градския транспорт са задължителни. Моля гражданите да ги ползват“, уточни Фандъкова.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама