Разказвана от световни знаменитости, книга за „Хари Потър“ върви безплатно

20:15, 05 май 20 / Култура 25 2415 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Дж. К. Роулинг обяви излизането на безплатни седмични записи, в които известни личности разказват части от първата книга на популярната поредица "Хари Потър".

Целта на авторката е да помогне на малки и големи да се справят със затегнатите мерки около пандемията от COVID-19. Даниел Радклиф, който изигра именно Хари Потър, даде гласа си на първата глава от премиерния роман на поредицата „Хари Потър и философския камък“.

Авторката на „Хари Потър“ дари 1 млн. паунда за благотворителност

Към Радклиф ще се присъединят и други световни звезди, сред които са Стивън Фрай, Дакота Фанинг и Дейвид Бекъм, които също ще дадат гласа си в следващите глави от романа, предава БГНЕС.

Видеоклипове със записите на знаменитостите ще бъдат достъпни на интернет страницата Harry Potter At Home.

„Родителите, учителите и полагащите грижи, които работят, за да бъде на децата забавно и интересно, докато сме заключени, може би имат нужда от малко магия“, каза Роулинг при стартирането на този сайт миналия месец.

Седемте книги от поредицата „Хари Потър“ са най-продаваната книжна колекция в света, като от нея са продадени повече от половин милиард копия до момента.

Първият роман е публикуван през 1997 г. и веднага се превръща в бестселър, като до момента са продадени над 120 милиона копия от него.

Версия на книгата вече е налична за безплатен стрийминг на Amazon's Audible, разказана изцяло от Фрай.

Романът е достъпен и на тази платформа на испански, френски, италиански, немски и японски език.

Издателите на поредицата също временно облекчиха ограниченията за лицензиране, което позволява на учителите да четат книгите „Хари Потър“ на своите студенти по време на дистанционни часове.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама