Политиците с поздрав за Гергьовден

17:47, 06 май 20 25 4592 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Празникът на Българската армия и Ден на храбростта честити премиерът Бойко Борисов. "Отдаваме заслужена почит към всички български воини, жертвали живота си, за да пребъде България. Отправяме и най-искрена благодарност към военнослужещите, които днес продължават да бдят над сигурността на нашата страна", написа той във Facebook

Борисов подчерта, че воинските доблест и родолюбие са една силна опора за обществото ни не само в историческите битки, но и в мирно време, когато, за да се справим с тежко изпитание, са нужни усилията на всички български граждани. "Със сигурността на страната ни компромис не трябва да има. Затова модернизирането на българските въоръжени сили и повишаването на мотивацията на служителите в отбраната остават наш стратегически приоритет. На Гергьовден празнуват хиляди именици, както и всички животновъди. Бъдете здрави и благословени", завърши премиерът.

"Честит Гергьовден! Нека Свети Георги Победоносец ни закриля и ни води към добруване!", написа във Facebook Цветан Цветанов.

"Честит светъл празник на Българската армия - на тези, които с чест и отговорност изпълняват дълга си, в името на Родината! Пожелавам много здраве и положителни емоции на всички именици!", написа още в поста си той.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева също отправи  поздрави за Гергьовден. "Честит 6 май – Празник на българската армия и на Свети Георги Победоносец! Нека посрещнем Деня на храбростта с чувство на гордост, признателност и почит към бойната ни слава, към силата и твърдостта на българския щик, към желязната воля и безстрашния устрем на войните, оставили костите си по бойните полета и в окопите", написа тя във Facebook. 

"Поклон пред онези, които не узнаха що е униние, страх или позор. Вечна слава а онези, които не опетниха знамето и окичиха с лаври Отечеството. Всяко време ражда своите герои. Те са крепителите на държавността.

Респект към хората под пагон, които придават истински смисъл на понятията дълг и чест, дори във времена без грохот на оръдия, траншеи и картечен огън. Нека сме здрави, обединени и градивни в името на утрешния ден! Защото българският национален дух не познава поражението!

Честит празник и на всички именици!", написа още Караянчева. 

 
Лидерът на БСП Корнелия Нинова също поздрави българите за Гергьовден. "Храбростта на нашите воини през вековете донесе слава и достойнство на Отечеството. Днес българската армия е стожер на държавността. Уважаеми военнослужещи, приемете нашето признание и вяра във вас. Смелостта на бойното поле и в мирно време е най-важна за победата. Скъпи българи, нека бъдем смели хора в мечтите и действията си, за да успеем. Нека свети Георги Победоносец закриля всяко българско семейство. Честит празник на храбростта и българската армия. Честит празник на имениците", написа тя във Facebook.
 

Евродепутатът Ангел Джамбазки също честити деня на храбростта и празник на Българската армия. "Честит празник на мъжете и жените под пагон, защитници на Отечеството, достойни наследници на никога непобедените си предци", написа той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама