Затягат отново мерките при над 100 заразени на ден

21:13, 06 май 20 / Политика 25 5411 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

При нарастване на над 100 души на ден заболели връщаме мерките, както беше досега. Всичко зависи от нас – от нашата дисциплина, да се пазим един друг, да пазим социална дистанция особено в градския транспорт, където маските са задължителни. Това каза премиерът Бойко Борисов след срещата на върха ЕС-Западни Балкани, която се проведе онлайн заради пандемията от коронавирус.

Ако ние като нация се пазим, ще продължим да разхлабваме. Ако не, лекарството го знаем - затягане, затягане, затягане...“, подчерта той. „Това, което в другите държави наричат разхлабване – вие си бяхте разхлабени от първия ден. Базарите не са спирали, както и магазините, банките, офиси, фирми… Никъде няма мярка, която да е по-добре и по-навреме направена от нас. И благодаря на всички, които са дисциплинирани, за да опазим здравето на нацията“, посочи премиерът.

Борисов обясни, че ситуацията се наблюдава ден за ден. „Затова умолявам, призовавам… Затова и ме атакуват, че плаша хората. Ама аз не ги плаша. Ако не го правя, веднага ще кажете, че има затъмнение“, коментира той.

Министър-председателят обясни, че е ядосан на българите, които заминаха за Париж като сезонни работници и сега са блокирани на летището. „И сега пускат SMS-и, че французите се държат лошо с тях. Какво да направим“, попита той.

Относно детските градини Борисов категорично заяви, че няма да разреши да бъдат отворени. Той твърдо подкрепя мнението на Щаба, че това би било опасно.

На въпрос за днешното изказване на президента Румен Радев той отсече: „Няма да отговарям повече на този човек“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама