Ръст с 20% при доставките на умни часовници

12:17, 08 май 20 / Култура 25 2494 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

През първото тримесечие на 2020 г. доставките на смартчасовници в света са нараснали с 20%, въпреки пандемията от COVID-19, предава Nixanbal. Водещ на пазара при смартчасовниците е Apple с техния Apple Watch, като преднината им пред останалите е доста внушителна.

За първото тримесечие в света са били доставени 13.7 млн. умни часовника, като това е с 20% повече, спрямо миналата година по това време.

Този ръст прави още по-голямо впечатление, предвид ситуацията със световната пандемия от коронавирус, която принуждава милиони хора на планетата да останат изолирани в домовете си, където нямат възможност да тренират и спортуват. Въпреки това, умните часовници имат много голяма функционалност, макар основната причина за закупуването на смартчасовници да е именно опцията да подробно следене на изгорени калории, крачки, пулс и цялостно следене на спортните активности.

COVID-19 ограничи живота на земята след март нататък, като поради тази причина от Strategy Analytics, прогнозират рязък спад на покупките и доставките на умни часовници през останалата част от годината.

От януари до март от Apple са доставили 7.6 млн. броя Apple Watch, което е с цели 22.6 на сто повече от миналата година, като това ги нарежда на челна позиция в продажбите на умни часовници с цели 55.5% от общия дял продажби в света.

На второ място се нарежда южнокорейският великан Samsung с 1.9 млн. продажби, като и тук се наблюдава ръст в продажбите.

Третата позиция се държи от Garmin, които бележат огромен ръст от 37.5%, но всъщност са увеличии дела си от 7% на 8%, като общо са продали 1.1 млн. Бройки.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама