Коронавирусът може да убие 190 хиляди души в Африка за година

14:08, 08 май 20 / Свят 25 1910 Шрифт:
Редактор:

До 190 000 души в цяла Африка биха могли да умрат през първата година на пандемията от коронавирус.  Такава ще е картината, ако решаващите мерки за ограничаване се провалят, предупреждават от Световната здравна организация. 

„Това вероятно ще тлее в горещи точки на предаване“, казва ръководителят за на СЗО за Африка Матшидисо Моети, съобщава Nova.

Африка се отличава от останалите региони с по-бавен темп на предаване, казват експертите на Световната здравна организация.

Други фактори, взети под внимание, са по-младите хора в региона, които са „облагодетелствани от контрола на заразни заболявания като ХИВ и туберкулоза“, както и от по-ниската смъртност.

СЗО: Коронавирусът е от естествен произход

Предупреждението на СЗО идва в момент, в който най-населената страна в Африка, Нигерия, както и други, включително Южна Африка и Кот д'Ивоар, започнаха да облекчават някои от своите мерки за блокиране.

Проучването установява, че между 29 и 44 милиона души в африканския регион на СЗО биха могли да се заразят през първата година от пандемията. Между 83 000 и 190 000 могат да умрат в същия период, предупреждава тя.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама