Учени установиха, че коронавирусът няма да изчезне през лятото

14:53, 08 май 20 25 2406 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Учени от Канада са анализирали мартенската статистика на темпото на разпространение на COVID-19 в различни части на света и са стигнали до извода, че метеорологичните условия и температурата на въздуха нямат отношение към развитието на вируса.

"Вирусът няма да изчезне през лятото, както мнозина се надяват. От друга страна, нашите наблюдения сочат, че строгостта на ограничителните мерки е в пряка зависимост със скоростта на разпространението на заразата. Засега това е единственият ефективен метод за борба с COVID-19 и е много важно той да бъде поддържан", заявява епидемиоложка, предава bTV.

Китайски учени: Коронавирусът може да се предава по полов път

Канадските учени са обобщили резултатите от медицинските служби на 144 страни и региони в света, когато броят на заболелите от COVID-19 достигнал 375 000 души.

С помощта на тези данни, учените изчислили темповете на разпространение на вируса в различните държави, разположени в различни климатични пояси, като сравнили броя на болните на 20 и 27 март.

Тези числа епидемиолозите съпоставили с карантинните мерки, съблюдавани в тези страни и с това как се е променяла климатичната обстановка. Специалистите не открили никаква зависимост между географското разположение и темповете на развитие на епидемията.

Турско лекарство срещу COVID-19 готово за тестове върху хора

Канадските учени обръщат внимание на властите във всички страни по света да подхождат особено внимателно по отношение на разхлабването на карантинните мерки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама