Путин: Само заедно можем да бъдем непобедими

11:50, 09 май 20 / Свят 25 3255 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Президентът Владимир Путин призова гражданите на Руската федерация да останат единни в деня на 75-годишнината от края на Втората световна война. Празникът се чества в условията на пандемията от коронавирус, предаде БГНЕС.

"Ние знаем и твърдо вярваме, че сме непобедими, когато бъдем единни", каза Путин в телевизионна реч, след като традиционният грандиозен военен парад в Деня на победата на Червения площад трябваше да бъде отменене заради пандемията.

Путин не спомена епидемията в речта си, въпреки че Русия е на пето място по брой потвърдени инфекции в света с близо 188 000 случая. Но части от речта му загатнаха за борбата, в която руснаците са изправени срещу пандемията. "Нашите ветерани се бориха за живот срещу смъртта. И ние винаги ще се учим от техния пример на единство и издържливост", каза Путин.

Снимка: БГНЕС

Въпреки че традиционният мащабен парад на военна техника, която показва най-новите разработки на руските военни, беше отменен, Русия все пак отбеляза празника с военновъздушно шоу. Традиционният парад бе отложен за по-късно тази година по решение на Кремъл.

В събота Путин положи цветя на Вечния пламък пред червените тухлени стени на Кремъл и произнесе тържествена реч в памет на примера на войниците, дали живота си във Втората световна война. По време на поднасянето над Москва прелетяха военните хеликоптери, бомбардировачи и изтребители, като това беше единствената демонстрация на военна техника в днешния ден. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама