Сътрудник на американския вицепрезидент е с коронавирус

12:45, 09 май 20 / Свят 25 1985 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Прессекретарят на американския вицепрецидент Майк Пенс е дал положителна проба за коноравирус, съобщи БНТ. 

Новината идва, след като патогенът беше установен и при личния камериер на държавния глава Доналд Тръмп. Констатацията поставя под въпрос сигурността на висшето американско ръководство в момент, когато жертвите на коронавируса в Съединените щати са вече над 75 хиляди.

Шест души от екипа на вицепрезидента Майк Пенс са били свалени внезапно от самолета му "Еър Форс" - 2 на пистата край Вашингтон. Инцидентът е станал малко преди излитане към Айова за среща с религиозни лидери. И шестимата свалени са имали скорошен контакт със заразената Кейти Милър, прессекретар на Пенс и съпруга на сътрудника на Тръмп Стивън Милър. Самият президент и вицепрезидентът не са контактували с нея.

"Наскоро тя беше тествана внезапно и резултатът беше отрицателен. Сега, предполагам по някаква причина тестът е положителен. Майк е наясно с това и направи каквото е необходимо". Така президентът Доналд Тръмп коментира случая.

Белият дом съобщи, че започва ежедневни тестове на първите двама мъже в държавата и взема всички мерки за защита на президента. Самият той отказва да сложи маска, но за мнозина това е и политическо заявление, че пандемията е под контрол и икономиката скоро ще заработи нормално

Доналд Тръмп защити решението си да не слага маска при среща с ветераните за Деня на победата над нацистка Германия с аргумента, че те са били твърде далече и е духал силен вятър в посока, която е изключвала риск от заразяване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама