Бъдещите първокласници няма да минават през тестове

20:50, 10 май 20 25 2521 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Редактор: Даяна Дюлгерова

Бъдещите първокласници няма да минават през тестове тази година. Проучването трябва да покаже доколко децата са готови да влязат в училище. Заради пандемията от COVID-19 обаче детските градини са затворени и проверките няма как да бъдат направени, съобщи Нова телевизия.

Около 60 000 първокласници трябва да влязат в класните стаи през следващата учебна година. Заради извънредното положение директорите улесниха родителите като направиха приема изцяло онлайн. А необходимата информация за адрес и семейно положение се получава в училищата по служебен път - без да е нужно родителите да се редят на опашки за документите. Остава обаче въпросът - след дългия престой вкъщи доколко подготвени ще са децата за резкия преход от градината към училищната среда.

Важна информация за родителите на бъдещите първолаци

Снимка: CanstockPhoto 

Самите училища също няма да успеят да проведат своите тестове, благодарение  на които досега са разпределяха децата по класове - на база на потребностите им. „Правихме го, за да създадем равномерни паралелки. А сега ще бъдат на случаен принцип”, обясни Асен Александров, директор на 51 СУ „Елисавета Багряна”.  Учителите обаче са достатъчно подготвени, успокоиха директорите.

Кампанията за прием в първи клас ще продължи до 21 май, включително. А точно на празника на детето - 1 юни - ще бъдат обявени и приетите ученици на първо класиране.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама