Цветомир Найденов: ЛиЛана беше любовница на Божков над 10 години

08:35, 11 май 20 25 4203 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

"Васил Божков ни заплаши с убийство на 12 юни. Дотогава сме имали съвместен бизнес в една фирма и 9 игрални зали. Нашето семейство си има отделен бизнес. Не знаехме какво да правим, затова събирахме доказателства срещу Божков", заяви Цветомир Найденов, бивш съдружник на бизнесмена Васил Божков и човекът, подал сигнал срещу него в прокуратурата, пред Нова телевизия.

Той обясни, че не е знаел за подкрепа от финансовия министър Владислав Горанов към Божков. Според него бизнесменът "никога не е казвал вярна дума, може да лъже и сега". „Лъжа е, че финансовият министър е знаел как не плаща данък – това е допуснато от 2-3 служителя от Комисията. Това не е работа на финансовия министър да го знае. Комисията по хазарта е много самостоятелен орган. Как в тази комисия не са знаели за 700 млн.? И аз не знаех, но като ни притисна започнах да се интересувам“, коментира Найденов. „За чести и близки срещи с Владислав Горанов никога не съм знаел, ако е имало такива неща. Васил Божков принципно вярна дума не казва, може да лъже и сега. Аз съм се интересувал от моя бизнес. Нямам такава информация“, каза той.

В интервю за bTV Васил Божков разказа, че три седмици е бил в затвор в емирствата, обвини премиера за съдбата на футболен клуб "Левски" и поиска оставката на Горанов. Телефонното интервю с Божков се проведе от Дубай. По думите му там той живее под наем, с пари от богати приятели, защото неговите сметки са блокирани. 

Борисов: Горанов никога не е твърдял, че не познава Васил Божков

"С Божков никога не сме били приятели, не сме излизали заедно по заведения, не ме е интересувало какво прави. Искам да опровергая един мит - че Божков ни бил създал. Към момента, в който станахме съдружници, фирмата ми вече действаше от 3 години", обясни Найденов. Той разкри, че Божков го е рекетирал още през 2016 г. Найденов не е подал сигнал тогава, защото е бил на мнение, че органите на реда няма да вземат мерки. "За него да поръча убийството на един човек, е както за нас да си поръчаме пица", заяви Найденов.

Васил Божков ще се върне в България в подходящия момент

Според него Васил Божков отговаря напълно на описанието на главния прокурор Иван Гешев за поръчителя на пребития разследващ журналист Слави Ангелов. Той обаче нямал доказателсва срещу бившия си съдружник.

"Гледах му интервюто. Твърдението, че няма нищо общо с певицата ЛиЛана, е откровена лъжа. Тя му беше любовница над 10 години. Той й подари кола, тя си имаше специален ден за посещения в "Нове Холдинг". Като се вгледаш в детайлите от интервюто на този човек, виждаш, че той откровено лъже", заяви бизнесменът.

Спецпрокуратурата: ЛиЛана и съдружниците й заплашвали служители на АПИ

"В хазартния бизнес повече няма да има рекет и търговия - това, което правеше Божков през последните 20 години. Хазартът е специфична материя и министърът на финансите не е длъжен да знае всичко, свързано с него. Комисията по хазарта е много самостоятелен орган", добави Найденов. Според него измамата на Божков е била много голяма и никой не е могъл да предположи какво е вършел бизнесменът. За Найденов, той трябва да бъде върнат обратно в България и съден.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Filip Moze 23:29, 04 окт 22

Искам да благодаря на един много мил и могъщ екстрасенс, който върна бившата ми жена, която ме напусна тя ми каза, че иска да бъде сама и изостави мен и децата Бях съсипан всеки ден, продължавам да си мисля как щях да живея без нея един ден, когато бях онлайн, когато намерих д-р Ige Ajayi. След това се свързах с него, Той ми каза да не се притеснявам, че ще се върне след 24 часа, след като направи любовното си заклинание, имах известни съмнения, но просто направих всичко, което той инструктира и имах малко вяра, За моя най-голяма изненада на следващия ден тя беше обратно към мен, тя ми каза, че е тъжна, защото не може да забременее, тъй като се опитваме, но д-р Иге Аджайи. Разбрах също, че сега е бременна в 3 седмици. Толкова съм развълнуван, силно го препоръчвам, той е мощен и може да помогне и на вас с различни проблеми, изпратете му имейл сега на [email protected]/WhatsApp +2348130035939

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама