Община Елена с одобрен проект в конкурса „Обичам природата и аз участвам“

10:23, 11 май 20 25 2458 Шрифт:
Мануела Алексова Редактор: Мануела Алексова

Проектът на община Елена „Обособяване на привлекателна зона за отдих в село Чакали“ получи финансиране от 10 000 лв. в конкурса „Обичам природата и аз участвам“ в ежегодната национална кампания „Чиста околна среда“. Тя се провежда за 17-та поредна година от Министерството на околната среда и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда.

С доброволен труд на местните жители ще се почисти и облагороди дворното пространство пред сградата на кметството, където се намира училището, отдавна недействащо, има и игрище за футбол. Дворното пространство се поддържа със собствени сили и средства от хората в Чакали, но има нужда от допълнително облагородяване и благоустройство. В същия двор неотдавна бе издигнат с дарения параклис в селото, останало незнайно защо още от стари времена без църква.

Проектът предвижда да бъде обособено място за отдих, където да се поставят беседка, пейки, кошчета за отпадъци. Ще бъдат оформени цветни градинки със засаждане на декоративни вечнозелени храсти и рози, също и на широколистни дървета.

В района на село Чакали се поддържат пешеходни маршрути, природата е много живописна и предпочитана за разходки от гости и туристи. С реализацията на проекта още едно място тук ще се ползва за пълноценен отдих.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама