Народният театър с постановки на открито от 1 юни

09:27, 12 май 20 / Култура 25 2340 Шрифт:
Topnovini

Народният театър е едно от местата, където след новите облекчения на мерките, ще се играят постановки на открито. "Такива организации ще могат да се правят от 1 юни. Ще се стартира с моноспектакли или представления с двама актьори", заяви пред БНТ директорът на театъра Мариус Донкин.

"Правилно е да започнем срещите с нашите зрители, защото това е част от смисъла и същността на работата ни", каза Донкин.

Сърменов: Дълго време говорихме за публиката, но по-големият проблем са артистите

Проектът "Театър в театъра" няма да е във вида от миналата година и както са си го представяли, но все пак ще се осъществи. Плановете са тази година да бъде по-дълъг - поне месец. 

Софийската община ще подпомогне Народния театър за да осъществи този проект.

Постановките ще бъдат моноспектакли или с двама актьори, като в това отношение Народният театър е много добре подготвен - има 10 подобни заглавия.

Боил Банов: Отпускаме нови 5 млн. лв. за подпомагане на свободните артисти

Постановките ще се изпълняват на трите площадки от двете страни на театъра на първи етаж и в задния двор, който ще бъде със спецификата на кафе театър.

Билети ще се продават на различна каса за хората до 60 години и друга за хората над 60 години. Ще се влиза от едно място и ще се излиза от друго. Ще има дезинфекция на ръцете на зрителите и носене на маски.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама