Татяна Дончева: Няма как Горанов да не е знаел какви данъци е плащал Божков

09:42, 12 май 20 / Политика 25 2480 Шрифт:
Редактор:

Няма как Владислав Горанов да не е знаел на каква ставка е плащал данъци Васил Божков и да е разбрал чак на петата година. Всеки може да тълкува, както иска законите, докато не го хванат данъчните. Това заяви пред bTV лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева по повод скандала около избягалия в Обединените арабски емирства бизнесмен Васил Божков, който у нас се сдоби с 11 обвинения.

Сред обвиненията към хазартния бос е това, че е плащал данъци за Националната лотария върху по-ниска ставка пет години и така е ощетил бюджета със 700 млн. лв.

Същата теза изрази по-рано и бившият зам.-министър на финансите Георги Кадиев. Дончева обаче го обвини, че лъже, че е напуснал Министерството на финансите заради данъците върху хазартния бизнес.

Георги Кадиев: Божков е внесъл 700 млн. лв. по-малко вследствие на действията на ГЕРБ

По думите й Кадиев подал оставка след назначаването на Мария Мургина за директор на Националната агенция по приходите.

Дончева коментира и проблема с издръжката на ФК „Левски“. Според нея няма значение как ще дойдат и при кого ще отидат акциите на футболния клуб, а кой ще плати огромните му дългове и ще плаща за новия сезон.

„От времето, когато от Тодор Батков бяха иззети акциите, и бяха дадени на доверения на Бойко Борисов Иво Тонев и на доверения на Делян Пеевски адвокат Александър Ангелов, е ясно кои са истинските собственици на „Левски“, категорична е Дончева.

Лидерът на „Движение 21“ смята, че всичко, което се въвежда заради пандемията от коронавирус е световна конспирация и цели преразпределяне на световното богатство, без да се води Трета световна война.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама