Продажбите на iPhone се сринаха със 77% през април

13:10, 12 май 20 / Култура 25 2169 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Невиждан спад в продажбите на iPhone регистрираха от Apple през април. Данните са в следствие на коронавируса, който засегна изключително силно компанията от Купертино, предава TechNews.

Продажбите на iPhone са намалели със 77% през април, спрямо същия месец на миналата година, и с 56% спрямо март, твърди KeyBanc – компания за изследвания на пазара на мобилни телефони. Нейните данни са цитирани от множество източници, вкл. WCCFtech и SeekingAlpha.

Ръст с 20% при доставките на умни часовници

Основната причина за този срив е пандемията от коронавирус, поради която много магазини на компанията бяха затворени. Освен това потребителите решиха да не харчат от спестяванията си, предвид факта, че мнозина останаха без работа.

По-рано Goldman Sachs публикува прогноза, според която продажбите на iPhone могат да паднат с повече от една трета през второто тримесечие на годината. Компанията понижи рейтинга на акциите на Apple от „neutral” до „sell”.

iPhone ще разпознава собственика си и с маска

Анализаторите са уверени, че продажбите на iPhone ще паднат с 36% на годишна база през второто тримесечие, поради икономическата криза, причинена коронавируса. В бъдеще пазарното търсене постепенно ще се възстанови. Очаква се през четвъртото тримесечие продажбите да намалеят само с 2%.

Оптимистите смятат, че новите смартфони iPhone 12, които трябва да излязат тази есен, ще предизвикат скок в продажбите. Според последните информации, iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max не само ще поддържат мрежи от пето поколение, но и ще имат екрани с честота на опресняване от 120Hz.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама